Ferrari P80/C Spider е дори още по-секси

Spider

Ferrari P80/C е един от най-красивите единични модели, които някога сме виждали. Нека сега да видим, макар и виртуално, как би изглеждала версия Spider на зашеметяващото Ferrari.

Макар и рендерът да е невероятен, няма да го видим никога осъществен. От една страна, това е еднократен проект, който отне 4 години от живота на създаделите си. Той не е одобрен за използване по пътищата и не отговаря на правилата на нито една състезателна серия. Автомобилът е поръчан от колекционер на Ferrari, който желае да остане анонимен.

Човекът, който стои зад този проект, иска да има модерна интерпретация на 330 P3 / P4 и Dino 206 S. Очевидно парите не са проблем за него, след като Ferrari се захващат с проекта. Следователно, не е нужно да споменаваме, че в договора, подписан с Ferrari, най-вероятно има клауза, която гарантира, че P80/C ще остане един единствен.

Spider

Базирайки се на същата платформа като 488 GT3, което има по-голямо междуосие от уличното 488 GTB / Spider, кокпитът на P80/C стои по-напред. Интериорът изглежда много подобен на този на GT3 автомобила, макар и с няколко актуализации. Аеродинамиката е подобрена цялостно благодарение на нов бодикит.

Ferrari все още не обявява никакви детайли за задвижването, но най-вероятно моделът използва,9-литровият twin turbo V8 в 488 GT3. Въпреки това, без никакво съобразяване с регулациите за шосейни автомобили или правила на даден шампионат, агрегатът е ще идва с над 600 к.с.

Spider