Ferrari P80/C е още по-очарователно на пистата

ferrari p80/c

От време на време отделът за специални проекти на Ferrari създава единичен модел за някой богат клиент. Най-новият такъв е P80/C, представен към края на март като уникален модел на основата на Ferrari 488 GT3.

Италианският производител прекарва почти четири години в създаването на P80/C с вдъхновение от дизайна на 330 P3/P4 и 1966 Dino 206 S. Суперкарът наскоро бе заведен в Монца в Италия за фото сесия и изглеждаше превъзходно, особено в движение.

Този клип не показва границите на автомобила. В по-голямата част от времето суперкарът обикаля пистата с ниска скорост, докато Porsche Macan го заснема. Въпреки това, получаваме възможността да го чуем и видим в движение за първи път и можем да си отдъхнем, че моделът е дори още по-красив от очакваното.

Въпреки че P80/C използва шасито на 488 GT3, то изглежда напълно различно от него – или друго съвременно Ferrari. В предната част имаме нисък и къс нос, който включва малки LED фарове и агресивен сплитер. По страничната част се отличават агресивни аеродинамични компоненти, като карбоновите прагове например. Огромното крило, малките задни светлини и дифузорът оформят задния край, давайки ни лека препратка към FXX K Evo.

Ferrari не дава официална информация за задвижването в P80/C. Все пак знаем, че то идва от 3,9-литров twin-turbo V8, който е доста по-шумен от този в 488…