challenger

1207 екземпляра от супер напомпаните версии на моделите Charger Hellcat и Challenger Hellcat ще бъдат изтеглени до официалните сервизи на Dodge, за да бъде отстранен фабричен дефект на маслената система на двигателите.

От компанията поясниха, че проблемът се отнася за автомобилите произведени в периода между февруари и май месец тази година и в това число не влизат никои други модели на марката. Специфичната повреда засяга уплътнение свързващо гумен маркуч за охлаждане на двигателното масло и алуминиева тръба. Ако въпросният тампон се повреди по време на движение, това би довело до разпръскване на масло на челния прозорец, оставяйки водача без видимост и потенциална опасност от пожар в следствие на прегряване на двигателя.

6.2 литровият V8 с мощност 707 к.с. е единственият мотор на Fiat-Chrysler използващ тази дефектна част, но въпреки това новият Jeep Grand Cherokee Trackhawk, Challenger SRT Demon и Hellcat Widebody, които също използват агрегата не влизат в списъка на изтеглените автомобили.