най-бърз

Историците описващи автомобилната индустрия със сигурност биха определили последното едно-две десетилетия като „Войната на суперавтомобилите“, особено силно разразила се в последните месеци в опити да се поставят нови скоростни рекорди.

Битките се водят главно от фирми тясно специализирани в производството на нишови суперспортни модели с нисък обем на продажби като Koenigsegg, McLaren и Bugatti. Те решават да мерат конски сили в дни, които хората описват като последни за ерата на двигателите с вътрешно горене.

Независимо от това лигата на хиперспортните не спира да се увеличава. Високата заявка този път идва от Дубай и автомобилът Devel Sixteen с 5000 к.с., хвърлящ високата заявка за достигане на 310 мили/ч (500 км/ч). През следващата седмица опитът ще бъде извършен и ако успее, ще се превърне в най-бързия автомобил на планетата.
devel sixteen

Прототипът бе представен за първи път в Дубай през 2013 година и стана известен с разработването на 12.3 литровия му V16 двигател с 4 турбини от мичиганската фирма Steve Morris Engines… слабак…
Devel вече партнира с италианската компания Manifattura Automobili Torino, която учавства в създаването на супербързите SCG 003 и Apollo Intense Emotion.

Опитът за на Devel Sixteen  за стигане до 500 км/ч ще се случи във вторник – очаквайте подробности от нас !