scg003s

SCG003S – кофти име за един наистина чудовищен автомобил. Чудовищен до такава степен, че вече точи сабята срещу носителя на наградата за най-бърз сериен автомобил обиколил Нюрбургринг – Lamborghini Huracan Performante.

Въпреки, че заглавието на колата прилича на хаотичен вътрешнофирмен код в него има известна логика. SCG означава Scuderia Cameron Glickenhaus като последното е името на човека създал малката компания на лимитирани спортни автомобили. Именно той заяви, че двете машини SCG003C (GT3 версиите) ще се състезават в 24-те часа на Нюрбургринг, а едната от тях вече е записала рекордна обиколка по време на квалификационната сесия.

scg003
Джим Гликенхаус заяви, че е прегледал записите от онборд камерата на състезателния автомобил, чието най-добро постижение от 6:40 секунди лесно бие настоящия шампион на Lamborghini. Още по-интересното е, че го прави в значителен трафик с допълнителни 100 кг баласт на борда, както и мощност ограничена до 500 к.с. по изискване на регламента.

Във шосейната си версия SCG003C ще разполага с цели 700 к.с., а Гликенхаус споделя също, че за разлика от конкурентите им тяхната фабрична кола няма да се различава особено от GT3 модела. Това е още един плюс, който автомобилните ентусиасти ще приемат с открити обятия.