Cupra Leon Plug-In върти обиколки на Nurburgring

Cupra Leon

С идването на топлите месеци Nürburgring отново се превръща в място на тестове на прототипи. Наскоро бе уловено следващото поколение Seat Leon Cupra – или Cupra Leon, тъй като най-вероятно така ще бъде наречено.

Очаква се хот хечът да се продава под името на новосформираната марка Cupra на Seat. Този прототип изглежда да е Cupra Leon, а не обикновен Seat Leon поради няколко малки детайла.

Сред тях са по-големите спирачки Brembo, новата предна броня с по-нисък сплитер, решетката с форма на пчелна пита и Cupra ауспусите – по един от всяка страна на по-спортната задна броня. Големите (евентуално 19-инчови) колела също са индикация, че това не е обикновен Leon.

Под кожата на модела ще имаме доста разлики спрямо сегашния модел. Миналия месец главният изпълнителен директор на Seat Лука де Мео каза, че Cupra Leon ще разполага с хибридна мощност от 241 к.с. и по-малко от 50 г/км CO2 вредни емисии.

Задвижването вероятно ще бъде подобно на това, представено в концепциите Cupra Formentor и Skoda Vision RS. В Skoda, хибридната система се състои от 1.5-литров TSI бензинов двигател със 148 к.с. и електрически двигател със 101 к.с. и 13kWh батерия. Очаквайте Cupra Leon да предложи подобен електрически пробег от около 70 километра.

Представянето трябва да е подобно като това на Skoda Vision RS. Това означава време от 7,1 секунди до 100 км/ч. Ако не ви удовлетворява, Cupra ще подготви и по-мощен конвенционален модел.

Изцяло новият Cupra Leon ще дебютира точно преди края на 2020 г. и ще се появи като хечбек с пет врати и ST комби. Обикновеният Seat Leon ще бъде показан по-късно тази година, вероятно на автомобилното изложение във Франкфурт през септември.