Cupra ще стартира 7 нови модела до 2021 г.

Cupra

Новосъздадената високопроизводителна марка Cupra може да бъде в начален стадий като независима компания, но има големи амбиции да създаде богата гама автомобили.

Periodismodel Motor съобщава, че Cupra възнамерява да пусне седем нови модела до 2021 г.

Директор по бизнес развитие, стратегия, бранд и операции в Cupra, Антонио Лабат, разкри плановете на компанията по време на неотдавнашна пресконференция за Cupra Ateca. Той каза, че част от визираните седем нови модела на компанията ще бъдат ограничени версии на Ateca и няма да пускат само Cupra версия на всеки модел на Seat.

Тъй като Cupra беше създадена като независима марка по-рано тази година, тя представи Cupra Ateca и Cupra e-Racer. Макар че последната няма да достигне до улиците като производствен модел, Ateca може да се поръча от няколко седмици.

Задвижването в спортния SUV идва от 2.0-литров TSI турбо 4-цилиндров двигател с мощност от 296 к.с. и въртящ момент от 400 Nm. Автомобилът идва със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител и задвижване на всички колела. Той може да ускори до 96 км/ч. за 5.2 секунди и да достигне максимална скорост от 245 км/ч.

Следващият модел на новата марка, който се очаква, е новата версия на популярния компактен хечбек Leon. Другите модели, които очакваме през следващите години, включват Cupra Tarraco и по-малкия Cupra Arona, а компанията вече работи по отделен кросоувър.

Много от моделите на марката ще споделят същия 2.0-литров двигател и ще приемат сходни стилистични акценти, включително агресивните бронзови емблеми на марката.