Cupra планира Coupe SUV с името Terramar

Terramar

Авантюрата на Seat с високопроходимите превозни средства започна с представянето на Ateca в началото на 2016 г. Компактният SUV беше последван от по-малката Arona и по-скоро от по-голямото Tarraco.

Амбициите на испанската марка обаче не спират дотук, тъй като тя планира въвеждането на купе SUV. И според AutoExpress те са запазили името Terramar, което може да се използва в производствената версия.

Autodromo de Sitges-Terramar е бивша състезателна писта, разположена близо до Барселона, построена през 20-те години на 20-ти век. Това е мястото, където Seat стартира марката Cupra по-рано тази година. По този начин Terramar съответства на политиката на имената на Seat, която се вдъхновява от испанската география. Също така е относително лесно да се произнася на различни езици.

Seat вече потвърди „CUV“, който „ще бъде с размера на Leon“ сподели шефа на R & D отдела д-р Матиас Рабе. Той го нарече „висок, купе-подобен и доста спортен“, който „работи като Cupra“ и „се вписва перфектно“. Така че, ако това е моделът Terramar, той би дошъл между Ateca и Tarraco.

Британската публикация обаче съобщава, че купе версията ще бъде вдъхновена от концепцията 20v20, представена на автомобилното изложение в Женева през 2015 г. Твърди се, че тя ще се появи като Cupra, като над 300 конски сили ще бъдат насочени към двете оси чрез автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Малък електрически двигател може да се използва и за лека хибридизация.

Вероятно след Cupra Terramar, около 18 до 24 месеца по-късно, ще дойдат и версиите на Seat. Те вероятно ще ползват бензинови и дизелови двигатели, но се разглеждат и хибридни варианти.