Corvette C8 със средноразположен двигател бе изловен на „Ринга“

Corvette C8

Инженерите и пилотите на Chevrolet са били много заети през последните две седмици, когато тестваха Chevrolet Corvette C8 със средноразположен двигател на Nürburgring.

Видяхме доста шпионски снимки на следващото поколение Corvette досега, но тук той е заедно с настоящото поколение C7. Двата автомобила бяха забелязани заедно, осигурявайки добра възможност за реално визуално сравнение.

Разликата в пропорциите е ясна, давайки представа къде се намира двигателят. Докато C7 има дълъг капак и кабина, която заема задната половина на автомобила, C8 е съвсем различен. Ако не знаехме, че това е Corvette, бихме го объркали за италиански суперавтомобил.

Капакът е много по-къс и вследствие на това кабината се придвижва напред в сравнение с C7. Също така, масивните странични въздухозаборници, разположени зад вратите, представляват още едно отклонение от моделите, с които сме свикнали.

Много ни е любопитно как ли изглежда купето без камуфлажа и предполагаме, че и вие сте. Вероятно ще го видим в целия си блясък през следващата година – вероятно на автомобилното изложение в Детройт през януари.

Според съобщенията, сърцето на C8 Corvette ще е подобрена версия на 6.2-литровия LT1 V8, който ще доставя около 500 конски сили. Слуховете предполагат че моделът ще има нов V8, както атмосферен, така и с две турбини, съответно с 600 к.с. и 800 к.с.

Има и слухове за това, че Chevy ще добави монтиран отпред електродвигател с 200 к.с. към гореспоменатия агрегат за общо 1000 к.с. и задвижване на всички колела. Независимо от двигателя, монтиран на прототипите C8, които са забелязани на Nürburgring, те са ужасно бързи.