corvette c8.r

От обявяването на новината за Corvette със средно разположен двигател до днес, това са първите реални снимки на колата с официално име за модела – C8.R.

Именно този автомобил ще направи може би най-голямата промяна в 65-годишната история Corvette, въпреки че GM и Chevy от години подкрепят екипа на Corvette Racing в GT класовете. След скорошната надпревара на пистата в Уисконсин, най-накрая тестов модел бе хванат да обикаля пистата, макар и маскиран.

За разлика от повечето прототипи на супер спортни автомобили, които сме свикнали да виждаме по време на тестове, C8.R е покрит единствено с черно-бяло фолио, което ни разкрива доста от външния му вид. Скосената покривна линия и адски дългата задница издават местоположението на двигателя – зад седалките.

Една от най-фрапиращите разлики между състезателния Corvette C8.R и шосейната му версия C8 е комично огромното задно крило. Същото се отнася и за целия аеропакет, чиито дифузьори стърчат странно много от броните, а калниците, под които заплашително са се настанили сликовете Michelin, са едни от най-широките сред суперкарите. За съжаление не знаем почти нищо за задвижването на колата, но ако съдим по огромните спирачки, изпълващи цялата джанта, то със сигурност можем да очакваме добра изненада от Chevy.

Останалите прoмени в спортната версия C8.R включват няколко нови вентилационни отвора и изпускателна система чиито накрайници са преместени в по-средната част на бронята.