Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid ще е френската звезда в Париж

C5 Aircross

Citroen ще представи предстоящата електрифицирана версия на SUV-а C5 Aircross на автомобилното изложение в Париж. Първият plug-in хибриден модел на марката ще застане до новото ограничено издание на хечбека C3.

Френският автомобилен производител, който ще отпразнува стогодишнината си през 2019 г., ще има и няколко специални автомобила, включително „Art Car“ версиите на E-Mehari и C3 и класическите 2CV Van и 5 HP.

Официалните детайли за хибридния C5 Aircross са ограничени до момента. Citroen казват, че той ще предлага до 50 километра шофиране с нулеви емисии, като SUV-ът ще може да достигне до 133 км/ч. в изцяло електрически режим.

Батериите ще са монтирани на пода под пасажерите и ще модат да бъдат напълно заредени за 2 часа с 32 Amp стенен контакт. Комбинираната мощност на задвижващия хибриден механизъм ще е 222 к.с. Той ще е свързан и с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Разликите между plug-in хибрида и останалите C5 Aircross „се свеждат до минимум, като интериорът ще включва дисплеи за хибридната система на инструменталния клъстер и инфоразвлекателната система.

Citroen очаква новият C5 Aircross Plug-In Hybrid да предлага по-малко от 49г/км. емисии на CO2, след като влезе в производство през следващата година. Първият PHEV модел на марката поставя начало за Citroen, който планира да електрифицира до 80% от своите модели до 2023 г. и 100% до 2025 г.