C8 Corvette бе заловен на магистрала. Чуйте го как ускорява

C8 Corvette

Ново видео на предстоящия Chevrolet C8 Corvette се появи в интернет. То ни позволява да чуем тътена при ускорение на новия спортен автомобил със средно разположен двигател.

Този клип, споделен от Corvette Blogger, показва покрит с камуфлаж прототип на C8 Corvette, който се движи по магистрала в Детройт. Шофьорът решава да настъпи автомобила, изпреварвайки трафика в дясната лента, оставяйки V8 двигателя да реве. Признаваме, че той звучи много добре.

Все още не знаем какъв ще е двигателят в следващия C8 Corvette, но доклади сочат, че това ще е 6.2-литровият атмосферен V8, който ще стои в основата на гамата. Този двигател се ползва и от C7 Corvette, но ще бъде подобрен за C8, доближавайки 500 к.с. Очаква се Chevrolet да продава C8 с различни силови агрегати, но всички ще бъдат V8 и всички обещават да звучат брутално.

Смята се, че двигателят на C8 ще бъде свързан с 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител, която да изпраща мощността към задните колела. Остава да видим дали Chevrolet ще продаде новия модел с ръчна кутия.

Няколко различни версии ще бъдат включени към базовия C8, който се очаква да бъде наречен „Stingray“. Те могат да включат twin-turbo V8, както и twin-turbo V8 с електрически мотор, надхвърлящ 1000 к.с.