Corvette C8 с официален тийзър, ще го видим на 18-ти юли

Corvette C8

Чакането почти приключи, след като Chevrolet потвърди, че Corvette C8 ще бъде представен през лятото.

Компанията държи детайлите в тайна, но заяви, че C8 2020 „събира от всяко поколение преди него, но ще остане самостоятелен и ще наложи нов стандарт на представяне.“

Chevrolet не се впуска в конкретика, но вече знаем, че моделът ще бъде радикално отклонение от своя предшественик, тъй като ще има 6,2-литров V8 двигател, който произвежда около 500 к.с. Той ще бъде свързан с 8-степенна трансмисия с двоен съединител, която изпраща мощността към задните колела.

Въпреки че самият двигател не е твърде революционен, Corvette 2020 ще приеме изцяло нов дизайн. Заоблената предница на C7 ще бъде заменена от по-агресивна визия, която включва изсечен нос и големи въздухозаборници.

Спортният автомобил ще се отличава и с по-къс капак, тъй като двигателят ще е зад седалките. По-големите промени са по-назад, където виждаме остри линии, агресивни въздухозаборници и стръмна линия на покрива. Други акценти включват надупчена задна броня, малко крило и спортна изпускателна система с четири накрайника.

Corvette C8

Водачите ще се озоват пред волан с две спици и изцяло нов цифров инструментален клъстер. В дясно е разположена „плаваща“ инфоразвлекателна система, която се поддържа от стилна метална конзола.

Централната конзола разполага с множество бутони, които управляват всичко – от отопляемите и вентилирани седалки до климатичната система. Шофьорите ще намерят и ротационен контролер и подобна на Lamborghini трансмисия.

Първата кола, представена от Chevrolet ще бъде базовата версия, който все още ще носи името Stingray. Ще последват високопроизводителни варианти, включително този, за който се говори, че има между 900 к.с. и 1000 к.с.