Bugatti пусна нов тийзър на Divo

Divo

Bugatti пусна нов тийзър на предстоящия хиперкар Divo и илюстрира колко различно ще изглежда колата от обикновения Chiron.

Тази снимка предлага нов поглед към хиперколата отстрани, покрита само с тънък плат, който ни предлага почти безпрепятствена гледка към силуета ѝ.

Както се очакваше от много време, изглежда, че Bugatti Divo ще има очевидно дизайнерско вдъхновение от концепцията Vision Gran Turismo, показана на света преди време.

Основните характеристики, които се виждат, са масивното фиксирано задно крило, агресивните калници, изпъкналите перки на страничните прагове и дълга линия на купето, простираща се от предния калник до B-колоната. Изглежда също така, че перката на акула се простира от покрива до задното крило.

Спецификациите за Divo остават неясни, но знаем, че той ще бъде далеч по-съсредоточен в управлението и притискането към асфалта, отколкото Chiron. Освен това, Bugatti работи усилено, за да гарантира, че автомобилът е по-лек от другите модели, в опит да го направи много по-пъргав.

Според доклад отпреди шест седмици, френският производител ще свърже 8.0-литровия W16 двигател с четири турбини с произведена по поръчка спортна скоростна кутия, за да подобри ускорението. Следователно, Divo трябва да достига 100 км/ч. за доста под 2.5 секунди и 200 км/ч. за около 6.5 секунди.

Производството ще бъде ограничено до едва 40 единици, всяка от които на стойност 5 милиона евро. Колата ще бъде представена на 24 август на Pebble Beach Concours d’Elegance.