chiron divo

През май стана ясно, че Бугати планират нов вариант на Chiron, чиято визия представиха в Лос Анджелис.
Един от хората, които твърдят, че са присъствали на дебюта, описва колата като „спорна“ и „доста ограничена“ (откъм производство).

Изглежда, че Bugatti вече са показали колата отново, този път в Ню Йорк, а в блога на Supercar има нови подробности за феновете.

Колата вероятно ще бъде наречена Chiron Divo и ще бъде ограничена до 100 единици. Описвана е като хардкор вариант, предназначен за използване в пистата и в тази връзка се споменава, че идва със състезателна трансмисия, намалено тегло и най-вероятно драстично подобрена аеродинамика. Върховата мощност се оказва, че ще остане редовната от 1480 конски сили.

Новият аеро пакет на Chiron Divo вероятно е причината за очакваната намалена максимална скорост от 384 км/ч, в сравнение с регулярната на Chiron от 420 км/ч. За сметка на това пък се очаква времето за ускорение да падне под това на базовия модел, което значи че ще видим нещо под 2.5 секунди за спринта от 0 до 100 км/ч.

Както бе споменато, само 100 единици се очаква да бъдат произведени, което означава, че специалното издание ще представлява една пета от цялото производство на Хирон. Очевидно всички планирани бройки са вече прдадени, въпреки слуховете за цена от 5,8 милиона долара на „парче“ или приблизително двойно по-висока от цената на обикновено Bugatti Chiron.

С повече информация ще ви зарадваме в средата на август, когато се очаква колата да направи своя официален публичен дебют по време на 2018 Monterey Car Week. Останете на линия!

А междувременно вижте и първото и единствено за момента Bugatti Chiron в България, като кликнете на снимката отдолу!

Бугати в България