Bugatti подготвят втори модел

Bugatti

Благодарение на Стефан Винкелман, който пое компанията от януари, Bugatti разработи Divo, ограничено издание, базирано на Chiron.

Сега амбициите на Винкелман се протягат по-надалече, като той изрази желанието си да добави втори модел към гамата на марката. Говорейки с CarAdvice, главният изпълнителен директор на Bugatti не каза какъв тип автомобил е в ума му.

„Ясно е, че ако направим нещо различно от супер спортна кола, нещо различно от Chiron, тогава няма просто да се влюбиш в един тип кола“, каза той. „Ние бихме изглеждали съвсем различно във всеки стил на купе, а също и регионалното търсене ще определи какво се иска и какво не, както и цената. Не бихме заложили парите си на нещо, което залязва.“

Засега най-големият проблем за втория модел на Bugatti е осигуряването на адекватно финансиране за научноизследователска и развойна дейност, призна Винкелман. „Ние ще трябва да видим дали ще можем да намерим (инвестицията), това е нещо, което все още чакаме, защото групата (Volkswagen) има значителни инвестиции в проекти като автономни системи и електрически автомобили“.

Австралийският сайт вярва, че потенциалното второ превозно средство на Bugatti може всъщност да бъде SUV, в същата посока като Lamborghini Urus, която е негова разработка. Разбира се, VW ще постави ясна граница между евентуалния SUV на Bugatti и Urus, така че да няма да кръстосано търсене.

Все пак, няма как да не се замислим и за мистериозното купе с четири врати, видяно в края на август. То е забелязано точно пред дизайнерското студио на компанията във Волфсбург, Германия и има прилики с Chiron.

За разлика от концепцията Galibier, която беше представена преди 9 години с предноразположен двигател и задвижване на четирите колела, този прототип изглежда със средноразположен двигател.

Идеята за седан на Bugatti в близко бъдеще е на Волфганг Дюрхаймер, бившият президент на марката, който миналата година заяви, че модел с четири врати все още може да се разглежда.