Brabus официално обявиха, че са готови с тунинг пакет за новата A-класа на Mercedes. Германските тунери, както обикновена ще предлагат за A250 комбинация от повече мощност и аеродинамичени доработки.

Новата A-класа е на пазара вече почти шест месеца и беше въпрос на време тунинг компанията Brabus да предложат една по-агресивна версия на хечбека. Тунерите ползват за база A250, като я превръщат в най-мощната алтернатива на върховото A45 AMG. Двулитровият четирицилндров агрегат излиза от завода на Mercedes с мощност от 224 конски сили. Благодарение на нова софтуерна настройка, Brabus са засилили двигателя до 270к.с. Ускорението до 100 км/ч. е редуцирано до 5.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

За по-агресивната визия и по-добрата аеродинамика на A-класата спомагат няколко нови компонента от бодикита. Те включват лип спойлер, дифузьор, задно крило от карбон, както и нови накрайници на изпускателната система. Клиентите ще имат избор между три дизайна алуминиеви джанти, като размерите им варират между 17 и 20 инча.