Z4

След доста тийзъри и неофициални снимки, BMW най-накрая свали покривалото от новото Z4.

Разкрит в M40i версия, новият роудстър следва стъпките на миналогодишния концепт и се отличава с широки бъбреци. Дизайнерите проектират и големи отвори за въздух, изразени фарове и отличителен капак.

Преминавайки по-назад, можем да видим полегато предно стъкло и големи отвори зад предните калници. Разбира се, една от най-големите промени е връщането на мекия таван, който заменя предишния прибиращ се твърд покрив.

Отзад, M40i разполага с надупчена задна броня, която и двойна изпускателна система. Автомобилът има тънки задни светлини и багажник с интегриран заден спойлер.

BMW не споделя много за интериора, но можем да видим цифров дисплей и нов волан с три спици. Други акценти включват голяма система за инфоразвлечение iDrive, метални повърхности и педали от неръждаема стомана.

Z4 M40i First Edition ще включва асортимент от специално оборудване, включително Frozen Orange боя, която беше използвана за концепцията от миналата година. Моделът ще има черен мек таван, черни капачки на огледалата и черни повърхности. Дизайнът завършва с адаптивни LED фарове и 19-инчови леки алуминиеви джанти с двуцветно покритие.

Вътре ще видим черни кожени седалки Vernasca, вътрешно осветление и висококачествена аудиосистема Harman Kardon. Моделът ще бъде оборудван с head-up дисплей и гореспоменатия цифров инструментален клъстер.

BMW пусна малко спецификации, но производителят потвърди, че M40i ще има 3.0-литров 6-цилиндров двигател, който произвежда 335 к.с. Той ще позволи на роудстъра да ускори от 0-100 км/ч. за 4.4 секунди.

Автомобилът ще има и спирачна система M Sport и спортно окачване с електронно регулирани амортисьори. Други характеристики включват разпределение на тежестта 50:50 и заден диференциал M Sport.

Z4 ще бъде пуснат в продажба през пролетта на 2019 г. и компанията ще предостави допълнителна информация за модела на 19 септември.