BMW Z4 2019 бе заснето на пътя

Z4

BMW разкри концепцията Z4 на „Pebble Beach Concours d’Elegance“ миналата година и моделът продължава бавния марш към производството.

Наскоро бе заснет този прототип, докато пътува близо до Грац, Австрия. Това със сигурност е интересно място, тъй като града е дом на завода Magna Steyr. Докладите предполагат, че компанията ще строи BMW Z4 и Toyota Supra, така че не е изненадващо, че моделите ще бъдат тествани в и около града.

Виждали сме безброй шпионски снимки на Z4 през последните няколко месеца, а последният кадър ни дава поглед към задния край на автомобила, който има тънки задни светлини и двойна изпускателна система. Моделът също така има спортна предна броня с широка бъбрековидна решетка.

Z4

Шпионските фотографи са хванали малка част от интериора, но моделът ще има цифров инструментален клъстер, система за инфоразвлчение и нов лост. Цялостният стил е по-обран от този в концепцията, но ни дава доста добра представа какво да очакваме.

Опциите на двигателя остават непотвърдени, но Европа ще получи базов вариант като 4-цилиндров двигател, който произвежда 195 к.с. и въртящ момент от 320 Nm. В Северна Америка можем да очакваме леко по-мощен базов модел с 4-цилиндров двигател, развиващ се около 250 к.с. Слуховете предполагат, че ще има 3.0-литров 6-цилиндров TwinPower Turbo двигател с мощност от приблизително 330 к.с. и 380 к.с.