BMW Z4 2019 се очаква през лятото

Z4

Toyota ни даде първи поглед към Supra с концепцията на Gazoo в Женева, но BMW има други планове за новия Z4.

Говорейки от името на неразкрит източник в компанията, AutoNews съобщава, че Z4 ще бъде представена това лято, на самостоятелно събитие. Няколко месеца по-късно, тя ще бъде показана на автомобилното изложение в Париж през 2018 г. в началото на октомври, където ще бъде официалната световна премиера пред публиката.

„Новата кола ще бъде показана и на автомобилното изложение в Париж, но понастоящем планът е да я покажем на свое собствено специално събитие преди това“, каза вътрешният екип на BMW.

Отличавайки се от купето Supra, новото BMW Z4 ще се предлага само като роудстър. Това го поставя в същия клас като Jaguar F-Type, Porsche 718 Boxster и Mercedes-Benz SLC, докато японският му колега ще съперничи на Porsche 718 Cayman и други.

Двигателите на Z4 ще включват различни 4- и 6-цилиндрови агрегати. Предполага се, че базовият модел пристига с 2.0-литров четири-цилиндров мотор с около 200 к.с., но вероятно ще се предлага извън Америка.

В Северна Америка най-достъпният модел може да използва 2.0-литров 4-цилиндров двигател, но с около 250 конски сили. 3.0-литровият турбо 6-цилиндров редови ще задвижва по-мощните версии. Моделите се очакват с 340 к.с. и 390 к.с.

Остава да се види дали всички версии на новото BMW Z4 ще имат автоматична скоростна кутия с двоен съединител или германците ще се дистанцират от решението на Toyota да предлага Supra с автоматични кутии и да даде път и на ръчен вариант.