BMW X5 M 2019 ще изпоти Porsche Cayenne Turbo

X5 M

BMW продължава развитието на модела X5 2019 , като сега бе уловена X5 M версията.

Германският автомобилен производител иска новият X5 M да се превърне в най-фокусирания високопроизводителен SUV на пазара и по тази причина ще използва задвижващия механизъм на последното M5, което означава 4.4-литров V8 двигател с не по-малко от 600 к.с.

Това е с 25 коня повече от изходящия модел, но при преместването на X5 към по-леката, по-твърда и по-способна CLAR архитектура, вероятно ще станем свидетели на SUV, преминаващ 4-секундната бариера за спринт до 100 км/ч.

Новото поколение на X5 се очаква да загуби значителна тежест, като някои доклади дори претендират за 300 кг. Това със сигурност ще спомогне за динамиката на новия X5 M, който ще се противопостави на модели като Porsche Cayenne Turbo, след като се появи на пазара.

Предстоящият супер SUV на BMW също ще бъде по-голям от предшественика си и ще даде повече пространство на пътниците. Очаква се кабината да включва най-новите технологии на компанията, включително сензорен екран с висока разделителна способност за системата за инфоразвлечение. Ниво 2 на полуавтономни системи също е включено, като новото BMW X5 ще използва същата технология като 5- и 7-Series

Външният вид на BMW X5 M ще бъде подобрен с по-агресивния M комплект, който включва различни предни и задни брони, по-големи калници и по-дълбоки странични прагове, както и четири квадратни изпускателни тръби. Тестовият автомобил, който виждате в снимките, се движи върху комплект от 21-инчови лети джанти, със зимни гуми.

BMW се очаква да разкрие изцяло новия 2019 X5 по-късно тази година, вероятно на автомобилното изложение в Париж.