Изминаха почти четири години, откакто на пазара се появи X5 M. Тунерите от G-Power, разбира се, се погрижиха и за топ версията на джипа и то как само! Ами как – със 750 конски сили…

След като вече ви споменахме, колко автомобили за първи път ще се покажат тази седмица на изложението в Лос Анджелис, то определено ни предстоят интересни дни.  G-Power X5 M също не прави изключение и ако имате късмета да сте някъде из LA, то ще може да го видите и на живо.

Заводски BMW X5 M разполага с 4.4-литров, 8-цилиндров агрегат с twin-turbo и 575 к.с. Ако това обаче ви се струва недостатъчно, то тунерите от G-Power предлагат три различни варианта за повишаване на мощността. „Stage 1“ е първият и най-лек сетъп – чип тунинг, който увеличава мощността на SUV-а до 650к.с. След него следва „Stage 2“ на G-Power – Нова генерация от неръждаема стомана и чип тунинг, повишаващи мощността до 700 к.с. и 850 Nm. Ако искате обаче, вашето X5 да е наистина специално идва ред и на последният и най-сериозен „Stage 3“. Или иначе казано, X5-цата ви ще получи нова титанова изпускателна система, модифицирани турбокомпресори, както и чип, а резултата е зашеметяващите 750 к.с. и 980 Nm, както и олекотяване с 23 килограма.

Оптималният силов тунинг от G-Power възлиза на стойност над 18 000 евро. Компанията също така, предлага и боди кит, наречен Typhoon. Той включва много карбонови елементи, включително спойлер, преден лип, както и заден дифузьор от свръх лекия материал. Калниците пък са раздути и като цяло визията е доста по агресивна. Стойността на оптичният тунинг, също е сериозна – 16 500 евро.

BMW X5 M сам по себе си е неестествено бърз и агресивен SUV, а след доработките на G-Power нещата, като че ли излизат извън контрол.