G-Power са тунинг компания, която винаги ни е впечатлявала със своите проекти, придаващи допълнителна мощност и стил на автомобилите попаднали в ръцете им. Днес ще ви разкажем за BMW G-Power Typhoone X5 M със „скромните“ 750к.с.

Преди броени дни, G-Power обявиха, че предлагат тунинг пакет за новата 5-серия на BMW. Днес обаче ще обърнем внимание на един още по-интересен проект. А именно BMW X5 M, което разполага със 750 к.с.

Едва ли много хора се нуждаят от SUV със 750 коня под капака, но щом се предлага, то явно има фенове на високата скорост във висок автомобил. Екипът на G-Power също са любители на екстравагантните проекти, тъй като пуснаха снимки на феноменалната X5-ца.

Какво се крие под капака на това BMW X5 M? Стоково колата разполага с V-8, 4.4-литров мотор с два турбокомпресора, който генерира 575 к.с. и въртящ момент от 750Nm. А благодарение на X-Drive системата, ускорението до 100 км/ч. отнема 4.2 секудни. Тунерите от G-Power са заменили заводските турбини с по-големи, модифицирани лично от компанията. Колата е оборудвана и с чип (G-Power’s Bi-Tronik 2 V3), който контролира софтуерната работа на агрегата. SUV-ът е получил и нови джанти, които макар и по-големи са значително по-леки от оригиналните. Емблематичната тунинг компания е модифицирала и системата за охлаждане, гарантирайки по-ефективна работа на турбокомпресорите. Това BMW X5 M е и с подобрена изпускателна система, изградена от неръждаема стомана. Освен това SUV-ът е претърпял и козметични промени във визията си, но това лесно може да забележите на снимките.

Несъмнено BMW G-Power Typhoone X5 M е един по-специален джип. За да се убедите може да изгледате и видеото, за да чуете и видите как се представя творението на G-Power и BMW.