BMW X4 втора генерация се очаква през тази година

X4

Приблизително четири години BMW ще запази настоящия X4 в производство, тъй като второто поколение ще бъде официално представено през следващите месеци.

Изпълнителният директор за Северна Америка Бернхард Кънт направи изявление по време на автомобилното изложение в Детройт през 2018 г., като заяви, че „тази година ще пуснем ново BMW X4“.

Kuhnt не каза нищо друго за по-малкия брат на X6, но той вече бе забелязан миналата година без камуфлаж, показвайки новия си дизайн, подчертан от новите предни и задни брони, и по-спортен покрив.

Създаден върху CLAR платформа, която е споделена с последния X3, новият X4 ще бъде по-лек от своя предшественик и ще бъде задвижван от множество бензинови и дизелови двигатели, в допълнение към напълно завършената M версия.

Друга новина докладва, че BMW ще започне да сглобява X7 в Спартанбург по-късно тази година. Флагманът ще се изправи срещу конкурентите като Mercedes-Benz GLS и Range Rover и ще бъде задвижван от няколко 6-цилиндрови и 8-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели, а според тях и PHEV хибрид ще се появи.