BMW X3 M 2020 ще е брутално мощен кросоувър

X3 M

BMW пусна първите снимки на 2020 X3 M и X4 M през септември, но сега получаваме първи поглед към X3 M.

Разкрит чрез системата за развлечение iDrive на кросоувера, изображението показва, че предстоящият модел ще има агресивна предница с черни бъбреци. По-големите промени са по-надолу, тъй като мощният кросоувър има нова предна броня с големи въздушни отвори. Можем да видим и черна лайсна над централния отвор, както и широки входове за въздух от двете му страни.

По-назад, дизайнерите са поставили отвори на калниците и спортни странични прагове. Моделът е оборудван с аеродинамични огледала, алуминиеви джанти с пет спици и черни лайсни около прозорците. Не на последно място, релсите на покрива са отстранени, за да се подобри аеродинамиката.

Снимките показват X3 M само отпред, но предишни шпионски снимки разкриха, че моделът ще има модифицирана задна броня и спортна изпускателна система с четири ауспуха. Кросоувърът ще има и уникален заден спойлер и малък дифузор.

Освен че ни дава ясен поглед върху X3 M, последният набор от снимки разкрива цифровия инструментален клъстер на кросоувъра. X3 M означенията на километража, означен до 330 км/ч потвърждават това.

BMW не споменава спецификациите на производителността, но компанията вече е потвърдила, че X3 M ще има “новоразработен 6-цилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и доста високи обороти.” Предвид последните слухове за BMW 2020 M3, X3 M може да видим 3.0-литров twin-turbo 6-цилиндров агрегат, който развива 474 к.с.

Двигателят вероятно ще бъде свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и система за задвижване на всички колела M xDrive, която е подобна на тази в М5. BMW вече потвърди последното и обеща, че моделът ще има „максимално сцепление„, както и „изключително динамични характеристики на управление“. Други характеристики ще включват активен M диференциал и спортно окачване.

BMW е казва кога и къде ще бъде представен моделът, но кросоувърът трябва да се появи на някое автомобилно изложение по-късно тази година.