BMW X1 е готово за Audi Q3

X1

Последното поколение на BMW X1 се произвежда в продължение на около три години, а този прототип, забелязан в Мюнхен, очевидно се опитва да скрие фейслифтнатите предни и задни брони.

В сравнение с първото поколение X1, по-новият автомобил представлява голям скок напред, що се отнася до комфорта, полезността и технологията. Въпреки това, както Audi, така и Mercedes, които планират да пуснат нови конкуренти на X1 в този сегмент, BMW определено трябва да намери начини да подобри още повече своя продукт.

Естетично, кросоувърът трябва да изглежда по същия начин както преди, макар и с ново брони, фарове, задни светлини и нова решетка – всяка „ноздра“ на предната решетка разполага с 8 лайсни, докато този прототип има седем, като X3.

Тъй като BMW X1 е динамично изглеждащо превозно средство, подозираме, че този модел от второ поколение ще изглежда добре и след време, дори да бъде изправен пред изцяло новите Audi Q3 и Mercedes-Benz GLA.

Баварската автомобилна компания няма да промени значително нещата, когато става въпрос за естетика, но модернизацията на интериора със сигурност не може да бъде пренебрегната. Освен нови материали и цветове, моделът X1 2019 трябва да включва актуализирана система за инфоразвлечение, подобрена връзка и може би дори по-добра технология за активна безопасност. Може да видим и нов волан с три спици, като този в X3.

Промените при двигателите трябва да спомогнат за подобряване на икономията на гориво, като същевременно се намалят емисиите на CO2, както на дизеловите, така и на бензиновите агрегати.

От BMW се очаква да въведе и хибридна версия на X1, която вероятно ще бъде наречена X1 xDrive25e. Тя може да бъде 1.5-литров 3-цилиндров бензинов двигател с мощност 136 к.с. и електромотор с 88 к.с. за комбинирани 224 к.с. Това е същото задвижване, както в 225xe Active Tourer.

BMW X1 фейслифт трябва да бъде представено до края на тази година.