Audi SQ3 2020 г. ще ви изстреля с 306 к.с.

SQ3

Audi тества Q3 2019 г. от месеци и сега виждаме за първи път SQ3.

Изпитван подлаган на тестове в близост до Nürburgring, моделът, ориентиран към мощността, се отличава с уникална предна броня, която разполага с ревизирана решетка и по-спортни отвори за въздух.

Прототипът е оборудван и с големи 5-спицови джанти, а под тях виждаме по-добра спирачна система. И накрая, можем да забележим спортна изпускателна система с четири ауспуха, която е ясен знак, че това не е обикновено Q3.

Снимките отвътре не са достатъчни, но кабината вероятно ще се припокрие със стандартния модел. В резултат на това можем да очакваме значително подобрена кабина с по-висококачествени материали и модерен дизайн, който да отразява A6 и A7.

Забележителните акценти трябва да включват нов волан, цифров инструментален панел и подобрена инфоразвлекателна система. Шофьорите могат да очакват и метални акценти, нов лост и множество помощни системи.

Под предния капак можем да очакваме 2.0-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда около 306 к.с. и въртящ момент от 380 Nm. Вероятно той ще бъде съчетан със 7-степенна S tronic трансмисия и система за задвижване на четирите колела Quattro.

Не се знае колко бърз ще бъде кросоувърът, но S3 Sportback има подобна характеристика и може да достигне от 0-100 км/ч. за 4.6 секунди преди да достигне ограничената максимална скорост от 250 км/ч. Разбира се, заслужава да се отбележи, че кросоувърът вероятно ще тежи значително повече от хечбека.

Независимо от крайните спецификации, всички Q3 трябва да предложат подобрено поведение, тъй като моделът ще се премести от старата PQ35 архитектура на по-модерна платформа MQB.

Audi Q3 ще излезе в производство по-късно тази година, така че можем да очакваме, че SQ3 ще последва скоро след това.