BMW M8 Gran Coupe ще се изправи срещу най-големите в класа си

M8 Gran Coupe

По-малко от година след дебюта си в концептуалната форма на автомобилното изложение в Женева през 2018 г. BMW M8 Gran Coupe бе забелязано на тестове.

Добрата новина е, че производственият модел се придържа възможно най-близо до изумителия концепт от гледна точка на дизайна. Естествено, за разлика от него, той има дръжки на вратите и странични огледала с нормален размер, но не е загубил много от чара си.

Броните приличат на тези на Concept M8 Gran Coupe, въпреки че изглежда, че са ревизирани леко; вертикалните отвори в задната броня са изчезнали, както и вертикалните такива в предната броня. Очевидно дупките в калниците също е трябвало да си отидат, което е жалко.

Освен това, шансовете, че M8 Gran Coupe ще бъде мощен звяр са големи. Огромните спирачки и типичните четворни ауспуси намекват за сериозна сила, както и големите колела, които между другото не изглеждат толкова големи на масивното тяло.

Въпреки че все още няма снимки на интериора, вече знаем как ще изглежда, ако сте погледнали в новото BMW 8-Series. Разбира се, кабината ще включва детайли от M Division, но цялостното оформление ще остане непроменено.

Четиривратото M8 ще използва същия 4.4-литров twin-turbo V8 бензинов двигател като M8 Coupe и Convertible и стандартната M xDrive AWD система с режим за задно предаване. BMW заяви, че механизмът ще разполага с повече от 591 к.с., вероятно около 625 к.с. С толкова се справя и M5 Competition и това се вписва в предложението на шефа на M Division, че M8 ще бъде по-мощен от M5.

Знаем, че M8 Coupe ще дойде и в Competition версия, която трябва да предложи още по-голяма мощност. Не виждаме причина M8 Gran Coupe да не получи такава версия. Очаквайте BMW M8 Gran Coupe да дебютира в края на тази година или в началото на 2020 г., следвайки M8 Coupe и Convertible, които ще дойдат най-късно тази пролет или лято.