Когато първоначално излезе, BMW M550i открадна много от топ спортиста на модела F10 M5. С новия V8 под капака и по-високата скорост от преди, колата бързо се превърна в най-бързо ускоряващия седан в класа си, но въпреки това феновете остнаха разочаровани от един фактор – звукa от изпускателната система.

Тази тема се „дъвче“ доста в последните години от историята на BMW, тъй като много хора са недоволни от звука на двигателите в днешното турбо поколение. Разбира се всеки проблем си има решение и в случая то идва от AC Schnitzer – една от водещите компании в предлагането на решения за спортни изпускателни системи. Но тук имаме уловка.

Ако по-рано през годината видяхме цялоста генерация за M550i на AC, то тази звучи доста по-добре, но пък е нелегална за ползване в пределите на Германия (за България не се споменава забрана). Тя е предназначена само за износ или за употреба на състезателни писти.

Друга черна точка е, че не е съвместима с новите филтри за твърди частици Otto, което значи, че може да се монтира само на коли произведени преди юни 2018 г. Комплектът се състои от задно шумозаглушително гърне от неръждаема стомана, звукова тръба за усилване на звука и два накрайника в двата края на колата, които могат да се поръчат в различна модификация. Според AC Schnitzer системата предлага и по-добър отзив (или модерното респонс) на педала на газта, както и по-добра устойчивост при високи вибрации и нагряване.

Самия звук няма да го коментираме, просто увеличете тонколоните или слушалките си и пуснете видеото. На него е показан ефекта в режим „комфорт“ и „спорт“.

След което можете да цъкнете на сладурските M2-ки долу и да чуете техния глас с генерация на Acrapovic.

acrapovic bmw