Откакто BMW лансираха малкият двуврат спортист – M2, феновете не спират да обсъждат рекордно неприятния звук на колата. Саундът от гърнетата на 6-цилиндровия турбо мотор не е най-вълнуващото нещо, което можете да чуете, но ако имате M2 и сте разочаровани от шума му, има безброй афтърмаркет пакети за отработените газове, които ще му придадат нужния тембър. Пример за това е тази титаниева изпускателна система на Acrapovic, която не просто коригира минусите в ‘гласа’, а създава страхотна звукова симфония, от която всеки фен би настръхнал.

Видеото по-горе е дело на Automotive Mike, а главният герой в него е настроеното от Voodoo Ride BMW M2 и разбира се освен страхотния звук е получил допълнителна мощност под капака. По-конкретно говорим за 450 к.с. идващи от добавения Race Chip, превръщайки малкия баварец в по-мощна машина с 6 к.с. от големия батко M4 Competition Package, който освен това е и по-тежък. И друг път сме виждали доработени М2-ки, но тази наистина ни спечели с гласа си, благодарение на системата Acrapovic.

Далеч не правим реклама, но ако искате и вашата двойка да бъде шумна… наистина шумна, този пакет е решението. Той гърми и трещи – буквално. И това, което ни прави впечатление през последните години е, че се следва тенденцията сред производителите на изпускателни системи (включително и заводските) да се набляга именно на ‘гърменето’ и ‘припукването’ в звука на колата. Типично за AMG, например. Това разбира се е дооста забавно, но още по-хубавото при въпросната Acrapovic система е ,че между тези ‘припуквания’ се усеща агресивен рев, правещ BMW M2 още по-заплашителен.

Но стига сме голословили… оставяме ви да се насладите на 7-минутната симфония от 3.0 литровия турбо шестак на малкия двуврат злобстер.