Competition Package

Най-новото поколение BMW M5 е на пазара от скоро, но немската марка не губи време да отговаря на клиенти, искащи по-голяма производителност.

Следователно, производството на M5 Competition Package ще започне в началото на април, съобщава член на Bimmer Post, като цитира изявленията на ръководителя на BMW Driving Experience събитието в Швеция. Както се казва в заглавието, колата ще  доставя 625 к.с., с 25 к.с. повече от обикновения модел.

Competition Package модификациите от BMW не свършат дотук. Редица промени по шасито, включително пружините и амортисьорите, са вероятни, както и набор от нови колела и някои фини детайли вътре и отвън. Клиентите може и да разполагат с по-голям списък от опции на свое разположение.

На този ранен етап е невъзможно да се каже колко по-бързо ще бъде M5 Competition Package, но се очаква да свали десета или две от времето на M5 до 100 км/ч от 3.2 секунди. Управлението на автомобила също ще бъде по-добро.

В САЩ M5 2018 започва от $ 102,600, което го прави най-скъпият „стандартен“ модел M5 в историята. Цената за M5 Competition Package може да започне от над 110 000 долара.