e36 m3

BMW E36 M3 е един от най-обичаните модели на спортната дивизия, но поради няколко причини, популярността му е сравнително недостатъчна. Една от въпросните причини е версията произвеждана за САЩ, но няма как да не сте запознати с това, ако сте фен на М3. Говорим за по-слабият монтиран двигател, опростеният външен вид и останалите неправди към американските клиенти.

Също така сигурно сте чували до каква степен поръчковият цвят е могъл да промени цената на чисто ново Е36 М3 през 90-те.
Този екземпляр от снимките е на пазара в момента и повярвайте – неговите акции са вдигнати в голяма степен от изключително редкия му червен цвят – Mugello Red. Само 236 броя облечени в тази боя са преминали границата на САЩ, а именно този изглежда както в първия си ден извън завода, въпреки че сегашният собственик е добавил по нещичко „тунинг“ тук-там. Но в умерени количества.

Това червено BMW E36 M3 има навъртяни почти 220 000 км, макар че трудно бихте го забелязали по износванията на интериора. Говорейки за интериора, ще отбележим страхотното състояние на 20 годишните седалки Vader, които все още изглеждат чудесно. На таблото ще видите уреди от Z3 M3 с хромирани очертания, а коланите са BMW Motorsport.
Няма как да не ви се набият на очи допълнителните арки на калниците… Те изглеждат страшно красиво, но са монтирани с болтове за ламарината, което буквално кани ръждата на гости до няколко години.

Джантите Volk пасват идеално на страхотната стойка, предоставена от BC Coilovers, а черешката на тортата е голямото крило на задния капак. В двигателния отсек нещата изглеждат ‘стокови’ като изключим интейка Dinan – скъпичка добавка, която едва ли оказва драстична промяна в поведението на 240-те коня на BMW E36 M3.

Автомобилът изглежда страхотно в червения Mugello цвят и с добавените детайли по тялото, но именно те трябва да се вземат под внимание, ако решите да инвестирате в колата, защото биха могли да я обезценят след време. Междувременно можете да цъкнете на синьото M3 отдолу и да прочетете статията ни посветена на модела.

bmw m3 e36