BMW M2 CS и CSL са на път

M2

BMW значително подобри M2, с М2 Competition по-рано тази година. То получи повече мощност, идваща от нов двигател, плюс още работа под ламарините.

Доклад от BMWBlog цитира анонимни източници от немската марка, които твърдят, че BMW планира CS версия на М2.

Обявена за следващата година, предназначена за САЩ, M2 CS ще се произвежда в ограничен брой. Въпреки това производителят все още не е решил дали този проект ще бъде изгоден.

Публикацията продължава, заявявайки, че тази версия вероятно ще намали теглото си и ще предложи малко повече мощност от 3.0-литровия 6-цилиндров двигател с две турбини, който сега произвежда 405 к.с. и въртящ момент от 550 Nm в M2 Competition.

Той може да достигне 100 км/ч. в 4.6 сек. със стандартната 6-тепенна ръчна скоростна кутия, или 4.0 сек. с опционалния 7-степенен автоматик. Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. в двете версии или 280 км/ч. с пакета M Driver’s Package.

Развитието на М2 няма да завърши с CS, тъй като се очаква BMW да пусне и CSL версия , вероятно през 2020 г. За разлика от CS, CSL ще се предлага в цял свят и може да остане в продажба само една година.

Изглежда, че това ще бъде подходът на BMW за бъдещите М автомобили, като първо ще бъдат пуснати редовните модели, следвани от CS и след това от CSL версиите. Все пак ще трябва да изчакаме и да видим дали официалните представители на BMW действително ще осъществят тези проекти или не.