BMW M2 Competition пристигна с 405 к.с.

M2 Competition

След няколко изтекли новини, BMW официално показа M2 Competition 2019.

Веднага разпознаваем, моделът заменя предишното M2 Coupe и има скромно ревизирана предна броня с по-голяма решетка, която помага да се подобри охлаждането. Допълнителните промени в дизайна са ограничени, но автомобилът има аеродинамични капаци на огледалата, черна хромирана изпускателна система и нови 19-инчови джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport.

Интериорът до голяма степен е съшия, но имаме нови M Sport седалки, които включват светещо лого на M2 на облегалката. Шофьорите ще намерят и червен бутон за запалване и спортен волан с М бутони, които могат да задавсат персонализирани настройки. Други акценти включват „M2 Competition“ подложки на праговете, алкантара акценти и специални предпазни колани с BMW M линии по тях.

По-големите промени се появяват под капака, тъй като колата има модифицирана версия на 3.0-литровия 6-цилиндров двигател с две турбини, който се намира в M3 и M4. Той произвежда 405 к.с. и въртящ момент от 550 Nm. Когато се свърже със стандартната 6-степенна ръчна трансмисия, M2 Competition ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.2 секунди. Купувачите могат също така да поръчат 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която намалява времето от 0-100 км/ч. до 4 секунди.

M2 Competition

Моделът има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч., но може да бъде увеличена до 280 км/ч, когато е оборудван с допълнителния пакет M Driver’s Package.

За да се побере новия двигател, M2 Competition има същата охладителна система като M4 с Competition пакета. Той включва централен радиатор, два странични радиатора и допълнителен охладител за двигателното масло. Моделите с M DCT кутия също получават охладител за трансмисионното масло.

Разбира се, характеристиките не спират дотук, тъй като M2 има подсилена въглеродна платформа, ревизирана електромеханична система за кормилно управление и подобрен Active M диференциал. Колата също разполага с оси като при M3 и M4, както и ревизирано окачване, което използва алуминиеви елементи отзад.

Спирачната система е усъвършенствана и в моделите за САЩ, тъй като има по-големи дискове с размери 400 мм отпред и 380 мм отзад. Инженерите също така инсталират шест-бутални апарати отпред и четири-бутални отзад.