BMW M2 Competition по случай световното по футбол

M2 Competition

BMW празнува участието на Германия на Световното първенство по футбол чрез единична бройка на M2 Competition с M Performance Parts.

Германският автомобил се отличава с черен екстериор с червени и златни акценти, които отдават почит към националните цветове на страната. Освен цветовата гама, BMW добавя и M Performance части от карбон , включително преден капак, заден спойлер и дифузьор. Може би най-уникални са 19-инчовите джанти – Jet Black и Frozen Gold.

BMW не показва интериора, но компанията твърди, че моделът има педали от неръждаема стомана и волан от M Performance, покрит с алкантара. Вътре ще намерите още карбон и тапицерия от алкантара.

Другите промени са спирачна M система с червени апарати, карбонов капак на двигателя и черно лого на M Performance Parts върху предното стъкло. Автомобилът също разполага с карбонова решетка, отвори на предните калници и M2 емблема на багажника.

M2 Competition беше представен по-рано тази година и разполага с по-слаба версия на 3.0-литровия 6-цилиндров двигател с две турбини, който се намира в M3 и M4. Двигателят произвежда 405 к.с. и въртящ момент от 550 Nm, което позволява на автомобила да ускорява от 0-100 км/ч. за четири секунди, когато е оборудван със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител. Автомобилът има ограничена максимална скорост до 250 км/ч., но може да бъде увеличена до 280 км/ч., когато е оборудвана с допълнителния пакет M Driver’s Package.