BMW iX3 показва бъдещето на електрическите SUV-ове

iX3

Новите Mercedes-Benz EQC и Audi E-Tron, които бяха представени наскоро, скоро ще имат достоен противник от BMW: електрическия iX3.

Предстоящият електромобил беше представен от iX3 Concept по-рано тази година в Пекин, Китай, а сега той присъства на автомобилното изложение в Париж, заедно с редица нови модели от немската марка, включително изцяло новата 3-Series.

Отвън е очевидно, че SUV-ът се основава на последния X3. Премахнатите отвори за въздух отпред, новата решетка и няколкото други индикации са опит да се постигне футуристичен поглед, за да се разграничи от останалата част от гамата.

Електрическото задвижване доставя 270 к.с. и е снабдено със 70 кВт батерия. Тя може да бъде заредена само за 30 минути чрез бързо зарядно устройство с мощност 150 кВт и предлага пробег от 400 километра според стандартите на WLTP.

Счита се, че тези спецификации ще се запазят и за производствения модел, който вече се изпитва. BMW не обяви кога планира да пусне готовия продукт, но той може да пристигне още през следващата година.