BMW 8-Series Convertible бе забелязано дни преди дебюта си

8-Series

Видяхме безброй шпионски снимки на BMW 8-Series кабрио през последните няколко месеца и сега най-накрая получаваме … чист поглед върху предстоящия модел.

Колата не е напълно завършена – тъй като не разполага със задната броня, задни светлини и джанти, но това ни дава по-добра представа какво да очакваме, когато 8-Series се покаже официално на 15 юни. Предната част на автомобила е затъмнена, но можем да видим, че 8-Series ще има експресивна каросерия с леко вдлъбнато пространство под дръжките на вратите.

Движейки се по-назад, виждаме тънките прорези за задните LED светлини. Задната част е разделена на две секции, подобно на 6-Series кабриолет, като в предното отделение ще се събира прибиращия се мек таван. Задното отделение ще е багажникът и той изглежда сравнително плитък на тези шпионски снимки.

BMW забавя подробностите за автомобила, но производителят наскоро потвърди плановете си за високопроизводителен M850i ​​xDrive. Този конкретен модел ще използва 4.4-литров V8 двигател, който развива 530 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Това е с 68 к.с. и 100 Nm повече от 650i.

Допълнителни двигатели също ще бъдат на разположение и новият X5 ни дава доста добра представа какво да очакваме. Кросоувърът и кабриолетът нямат много общо, но не би било изненадващо, ако 3.0-литровият турбо 6-цилиндров двигател на Х5 намери пътя си под капака на 8-Series. Той произвежда 340 к.с. и въртящ момент от 450 Nm – увеличение от 20 к.с. спрямо 640i.

Разбира се, истинската звезда на шоуто ще бъде новият M8, който ще има 4.4-литров V8 двигател с две турбини, развиващ най-малко 600 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Въпреки това някои доклади предполагат, че неговата мощ може да съответства на M5 Competition, която има 625 к.с. и въртящ момент от 750 Nm.