BMW 4-серия сам по себе си е страхотен и доста атрактивен автомобил, особено ако става въпрос за M-Power версията и. Какво става ако искате още по-сериозно BMW 4 ? Просто оставете работата на Alpina и BMW Individual.

Най-новата Alpina B4 S Bi-turbo е изложена в шоурум в Абу Даби. Автомобила е боядисан в екстравагантния цвят – Rallye Green. Веднага се отличават новият агресивен преден лип, както и спойлера на задния багажник. Джантите са типичните за Alpina – многоспицови, големи и в сребърен цвят.

Какво обаче се крие под капака на звяра? Всъщност, колата не е M-Power, а по скоро 435i. 3-литровия 6-цилиндров агрегат, обаче е претърпял неизвестни промени и мощността е увеличена до 434 к.с или с 9 повече от M4. Благодарение на сериозната мощност и X-drive системата спринта до 100 се осъществява за едва 3.9 секудни.

Едва ли тази Alpina ще ви предложи същото чувство, като M4-ката. X-drive взима, X-drive, обаче и дава. Може би кефът от шофирането на задно предаване  е по-голям, само че благодарение на 4Х4 системата, както разбрахте, колата е доста-по бърза при стартиране.

Ако имате достатъчно пари, а искате бърза кола подходяща, както за раздаване на газ по завоите, така и за спокойно ски пътуване до Алпите, то BMW 4-серия B4 Alpina е перфектният автомобил.