BMW 3-Series Touring 2019 изтече от патентното

3-Series

BMW представи седана 3-Series 2019 на автомобилното изложение в Париж миналата седмица и сега получаваме по-добър поглед върху комби версията, благодарение на няколко снимки, публикувани от патентното бюро на Бразилия.

Патентованите изображения разкриват, че 3-Series Touring ще последва стъпките на седана и ще приеме идентична предна броня. По-големите промени се появяват отзад, тъй като комбито има дълъг полегат покрив и променени задни врати.

Интересното е, че Touring версията се отказва от известната Hofmeister форма. Вместо това моделът се отличава с обикновено странично стъкло.

Задният край на автомобила до голяма степен отразява седана, но комбито има относително прав заден багажник, който увеличава максимално товарното помещение. Touring е оборудван и с малък заден спойлер.

BMW не каза много за комбито, но можем да очакваме, че моделът ще има много от същите промени като при седана. В резултат на това колата трябва да бъде значително по-голяма от предшественика си, тъй като седанът е нараснал с 85 мм, а  междуосието – с 41 мм. Моделът също така има по-твърдо шаси, по-широка следа и е по-лек с 55 кг.

Двигателите вероятно ще са същите като при седана, така че клиентите могат да очакват бензинови и дизелови опции. Започвайки с бензина, трябва да видим 2.0-литров турбо 4-цилиндров двигател с мощност от 181 к.с. и въртящ момент от 300 Nm, както и такъв с 254 к.с. и въртящ момент от 400 Нм. Можем да очакваме и M340i с актуализиран 6-цилиндров двигател, който развива 382 к.с. и въртящ момент от 500 Nm.

Дизеловите двигатели може и да не са толкова популярни, колкото преди, но BMW не се отказва от тях. Вместо това компанията ще да предлага 2.0-литров 4-цилиндров дизелов двигател с мощност от 148 к.с.  и въртящ момент от 320 Nm, както и 187 к.с. с въртящ момент от 400 Nm. Феновете могат да очакват и 3.0-литров 6-цилиндров дизелов двигател с мощност от 261 к.с. и въртящ момент от 580 Nm.