BMW 3-Series наднича изпод покривалото

3-Series

Изображение, което се появи онлайн, изглежда показва изцяло новото BMW 3-Series преди премиерата си на автомобилното изложение в Париж в началото на октомври.

Германският производител е често загатваше за новата 3-Series през последните месеци, дори пускайки свои официални „шпионски снимки“ от прототипи, тествани по целия свят, включително на Nurburgring. Изображението, публикувано от BMW Blog изглежда показва модела M340i M Performance.

Подобно на останалата част от новата гама на 3-Series, M340i M Performance ще е с около 55 кг. по-лек от моделите от предишното поколение 3-Series. Освен това, инженерите са оптимизирали шасито на автомобила, за да подобрят твърдостта, като същевременно поддържат перфектно разпределение на теглото 50:50.

Мощността на M340i M Performance се очаква да идва от 3.0-литровия турбо B58 6-цилиндров двигател, осигуряващ приблизително 360 к.с. и 501 Nm въртящ момент. Задвижването на задните колела се очаква да бъде стандартно заедно с 8-степенна автоматична скоростна кутия. xDrive задвижването може да се предлага като опция. Остава неясно дали ще видим ръчна скоростна кутия.

При разработването на новата 3-Series, BMW обръща особено внимание на системата за окачване на автомобила. По тази причина са разработени нови амортисьори, които дават добър баланс между спортно и комфортно пътуване. Превозните средства като M340i M Performance ще бъдат оборудвани с M Sport окачване, което намалява височината на карането с 10 мм.

От гледна точка на дизайна, това изображение разкрива новите фарове на автомобила и светодиодите за дневни светлини. Освен това, голяма част от предната решетка и по-острите линии е видима през покривалото, поради което смятаме, че това може да е версията M340i.