BMW 3-Series 2019 тества за последно

3-Series

BMW 3-Series 2019 навлиза в последната си фаза на тестване и производителят отбелязва този повод, като обръща поглед към тестовете, които моделът вече е завършил.

Започвайки в Съединените щати, 3-Series е отведена в Долината на смъртта, където прототипите са били „пържени няколко пъти на слънце в продължение на няколко часа, след което се охлаждат и проверяват внимателно.“ Екстремните температури тестват и климатроникът, като интериорът се затопля до 60 ° С, преди да се охлади възможно най-бързо.

Освен в Долината на смъртта, BMW тества модела срещу електромагнитни лъчи, излъчвани от водноелектрическата централа на язовир „Хувър“. По-традиционни тестове са били проведени на връх Уитни, който е висок 1300 метра.

Там инженерите карат модела из планината, ускорявайки усилено и спирайки внезапно безброй пъти.

Много от американските тестове се фокусират върху жегата, но шведските са  абсолютно противоположни. Снегът и ледът близо до арктическия кръг направиха Arjeplog идеалното място за тестване на динамичната система за контрол на стабилността на автомобила, M Sport диференциалът и системата за задвижване на четирите колела.

Разбира се, моделите на BMW трябваше да се справят не само с топлина и студ, така че 3-Series бе тествана в Ашхайм, центърът Мирамас и пистата Nürburgring. Дизайнерите са изваяли формата на автомобила в аеродинамични тунели и успяват да постигнат драг коефициент от 0.23. За да постигне този впечатляващ резултат, моделът е оборудван с аеродинамично шаси, заден спойлер и аеродинамично оптимизирани колела.

3-Series беше тествана доста преди да бъдат построени първите прототипи. Благодарение на компютърните симулации, колата бе подложена на повече от 12 000 различни маневри в опит да оптимизира динамиката на шофиране. Данните от тези симулации бяха използвани за създаване на мулета, които бяха тествани.

Макар BMW да са повече от щастливи от програмата за тестване, компанията не разкрива допълнителна информация. Знае се само, че новата 3-Series ще има по-нисък център на тежестта от предшественика си и ще тежи с 55 кг по-малко. Автомобилът има и перфектно разпределение на теглото 50:50, доста от опции за окачването и „изцяло ревизиран“ 4-цилиндров бензинов двигател.

Той обещава да бъде най-мощният 4-цилиндров двигател, който някога е монтиран в BMW, и ще се свърже с подобрена 8-степенна автоматична трансмисия. Въпреки подобренията в производителността, моделът ще бъде приблизително с 5% по-икономичен от предшественика си.