BMW 2-Series кабрио може да остане в миналото

2-Series

BMW 2-Series кабрио е най-достъпния кабриолет на маркта. Все пак по-всичко личи, че компанията планира да елиминира модела.

Доклад от Bimmertoday съобщава тази вест, но все пак тя не е потвърдена от марката. Вероятно кабриолетът на 2-Series ще бъде заменен от 4-Series и предстоящото Z4.

Ако докладът се окаже верен, то закупуването на кабриолет от баварците ще стане значително по-скъпо.

Въпреки отказът на BMW от кабриолета, 2-Series купе ще продължава да се произвежда все така със задно предаване. На фона на предно задвижваните 2-Series Gran Coupe и 2-Series Gran Tourer/Active Tourer, това ще е най-спортното малко BMW.

Докладът твърди също, че бъдещето на M240i и M2 също е подсигурено благодарение на решението за оставане на задвижването на задните колела. Едва ли ще очакваме нова 2-Series, тъй като се появи фейслифт миналата година, а M2 Competition беше представено през април.

Не се знае кога да очакваме следващото малко купе от баварците. Слуховете определят дебют между 2020 и 2022 г. Когато и да дойде обаче, 2-Series ще има много да се доказва, тъй като настоящия модел е любим на любителите на марката. Въпреки ниските продажби, моделът е по-достъпен и доста забавен.