BMW 1-Series е тук

1-Series

Изцяло новото BMW 1-Series току-що бе разкрито. Това е първото 1-Series на предно предаване.

Германският автомобилен производител променя екстериорния и интериорния дизайн на новата 1-Series от трето поколение. Забелязваме забележителна прилика с по-големия BMW X2. Отпред виждаме по-големи бъбреци и по-агресивни предни фарове, поставени под наклон. Задната част включва LED светлини и специално за M135i заден дифузор и двойни ауспуси.

BMW казва, че новият дизайн и форма на 1-Series позволяват на компанията значително да увеличи вътрешното пространство. Пътниците отзад ще се радват на допълнителни 19 мм височина за главата, 33 мм допълнително пространство за краката и 13 мм за лактите. Освен това, новият автомобил разполага с 380 литра багажник, с 20 литра повече от изходящия модел. Обемът се увеличава с 1200 литра, когато задните седалки паднат.

1-Series

Новата 1-Series ще бъде налична с електрически панорамен покрив за първи път. Пред лоста за скорости ще има пространство, което може да се ползва за безжично зареждане. Най-новата операционна система BMW 7.0 ще грее от 10.25-инчовия екран за развлечения. Автомобилът разполага и с 10,25-инчов цифров клъстер. 9,2-инчовият BMW Head-Up дисплей пък е допълнителна опция.

Що се отнася до двигателите, в Европа ще видим три дизелови агрегата и два бензинови варианта. В основата на дизеловата гама стои 116d със 116 к.с. Другите дизелови модели включват 118d и 120d xDrive, докато на бензиновия фронт ще видим BMW 118i и M135i xDrive. Последният се задвижва от мощен 6-цилиндров мотор с мощност от 302 к.с. и благодарение на комбинацията от задвижване на всички колела и лаунч контрол, той може да достигне 100 км/ч. за 4.8 секунди.

Феновете ще се зарадват, че 116d, 118d и 118i са стандартно оборудвани с 6-степенна механична трансмисия. 116d и 118i също могат да бъдат оборудвани със 7-степенна скоростна кутия с двоен съединител, докато 118d и 120d xDrive имат опционална 8-степенна Steptronic трансмисия. M135i ще се продава само с 8-степенния Steptronic.

1-Series

Множество системи за безопасност са стандартни или се предлагат като опции в новото семейство 1-Series. Това включва предупреждение за сблъсък и за пешеходци с функция за спиране в града, система за предупреждение при напускане на лентата с активно връщане, активен круиз контрол, предупреждение за смяна на лентата и предупреждение при сблъсък отзад. Освен това, като опция ще се предлагат паркинг дистанционен контрол, камера за обратно виждане и помощник при паркиране.

Европейските продажби на новата BMW 1-Series ще започнат през септември, като цените ще бъдат обявени по-късно.