BMW X2 M35i е висок хечбек с 302 к.с.

X2 M35i

BMW X2 се разраства, след като производителят свали покривалото от изцяло новия X2 M35i.

Представен като „най-мощното компактно спортно купе“ X2 M35i има 2.0-литров Twin-Turbo 4-цилиндров двигател, който произвежда 302 к.с. и въртящ момент от 450 Nm. Той е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и стандартна система за задвижване на четирите колела, която позволява на модела да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.9 секунди.

Подобренията на производителността се простират извън задвижващата единица, тъй като кросоувърът е оборудван с адаптивно окачване M Sport и M Sport преден диференциал. Последният компонент дебютира при M Performance моделите и намалява загубите на сцепление при предните колела.

Освен това, X2 M35i е оборудван с M Sport спирачна система , която включва 17- и 18-инчови стоманени дискове, както и тъмносини спирачни апарати. Моделът също има преработен заден мост и кормилна система M Sport, която обещава да даде „впечатляващо директно и прецизно усещане на управлението“.

Високопроизводителният модел се отличава с агресивна предна броня, която се отличава с нови вентилационни отвори и Cerium Grey акценти. Кросоувърът има и капачки на огледалата в Cerium Grey, уникален заден спойлер и 19-инчови леки алуминиеви джанти.

Скромните промени в стилистиката продължават в кабината. Шофьорите ще намерят кожен спортен волан и первази на праговете с логото „M35i“. Клиентите могат да поръчат и допълнителни спортни M седалки, които ще се предлагат в различни комбинации от тапицерии.

Говорейки за опциите, клиентите могат да поръчат цветен head-up дисплей, безжично зарядно устройство за смартфони и Apple CarPlay. BMW също каза, че моделът ще се предлага със системи за подпомагане на шофьора, включително асистент при задръстване и паркинг асистент.

BMW X2 M35i ще влезе в производство през ноември за пазара в САЩ, а Европа ще трябва да почака до март 2019 г.