BMW разкри Plug-In хибрида си 330e

330e

След разкриването на M340i, BMW пусна първата официална информация за plug-in хибрида на гамата, а именно 330e.

Новото BMW 330e съчетава най-новата технология eDrive на компанията с турбокомпресорния 2.0 литров 4-цилиндров бензинов двигател.

Двигателят произвежда 181 к.с., докато електрическият мотор добавя постоянни 67 к.с. Той има върхова мощност от 107 к.с., която ще е на разположение, когато потрябва. BMW казва, че комбинираната мощност на новия хибриден задвижващ механизъм на 330e се оценява на 248 к.с. 420 Nm.

Акцентът на новата задвижваща система е новата функция XtraBoost на BMW, която се активира при спортен режим. Това прави електрическия мотор да доставя още 40 к.с. над върховата си мощност, като така по-добре поддържа бензиновия двигател при динамични условия на шофиране. Това се изразява в комбинирана върхова мощност от 288 к.с.

Други важни стойности, специфични за PHEV модела, включват електрически пробег до 60 километра и максимална скорост от 140 километра в час в електрически режим. Хибридната 3-Series се очаква да харчи 2 л/100 км и да излъчва 39гр/км CO2.

BMW твърди, че новото 330e е в състояние да достигне 0-100 км/ч. за 6,0 секунди и да достигне максимална скорост от 230 км/ч.

8-степенната скоростна кутия Steptronic е снабдена със специфична за модела програма, отговаряща за моторното спиране, комбинирана с по-прецизно и спортно усещане при натискане на газта.

За по-добро разпределение, електродвигателят е интегриран в скоростната кутия. Благодарение на умния си дизайн, кутията е само с 15 мм по-дълга от обикновената в другите 3-Series.

Литиево-йонната батерия е с капацитет от 12 кВтч и е монтирана под седалките, а резервоарът за гориво е над задния мост. Багажното пространство е леко ограничено, въпреки това.