BMW потвърди дебюта на 8-Series Coupe на 24 часа на Льо Ман

8-Series

След 3 концепта и големи количества изтекли снимки, BMW ще разкрие изцяло продуктовата версия на новата 8-Series Coupe на 15 юни в навечерието на 24-те часа на Льо Ман.

Това събитие е смятано за идеалния момент за представяне на новия луксозен спортен автомобил, тъй като баварската автомобилна компания също отбелязва своето завръщане в състезанието за издръжливост Льо Ман за първи път от 2011 г. насам с M8 GTE.

Новата 8-Series Coupe ще дебютира като M850i ​​xDrive, задвижвана от 4.4-литров V8, който доставя 530 к.с. и въртящ момент от 750 Nm. Той ще бъде в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия и ще изпраща мощта си чрез интелигентна система за задвижване на всички колела, която разполага с активен заден диференциал.

Шасито на новата 8-Series ще получи и активна система за завиване на задните колела, адаптивно окачване с  активна стабилизираща щанга и ще включва 20-инчови леки алуминиеви джанти, снабдени с подходящи гуми.

„Няма по-добро събитие за световната премиера на новата BMW 8 Series Coupe, отколкото 24 часа на Льо Ман“, казва Клаус Фрьолих, член на борда на BMW AG, Development. „Състезанието е чиста демонстрация на страст, динамика и способности на дълги разстояния. Тези характеристики определят нашия нов спортен автомобил по специален начин.“