BMW вероятно тества M2 CS / CSL на „Ринга“

M2 CS

Слуховете за BMW M2 CS или CSL се въртят от години, но шпионски фотографи може би най-накрая хванаха митичния звяр на Nürburgring.

Въпреки че в миналото имаше доста фалшиви сигнали, този прототип със сигурност е по-агресивен от М2.

Стилните промени не са радикални, но колата е снабдена с по-голям преден спойлер  и по-агресивен капак. Той е  забележимо по-различен и не присъства на  M2 Competition.

Дизайнерите инсталират и по-голям заден спойлер заедно с по-агресивен дифузьор. Изглежда, че колата е оборудвана с въглеродно-керамична спирачна система със златни апарати.

Апаратите и черните джанти могат да ни подскажат за идентичността на автомобила. Както може би си спомняте, M3 и M4 CS показаха прототипи с подобни джанти и златни апарати.

Предишни доклади предполагат, че M2 CS ще бъде ограничен модел. Допълнителната информация е ограничена, но според слуховете CS ще бъде по-лек от стандартния модел и ще има усъвършенстван 3.0-литров 6-цилиндров двигател с две турбини.

Не знаем колко мощ да очакваме, но M2 Competition има 405 к.с. и въртящ момент от 550 Nm. Това позволява на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч. за четири секунди, когато е оборудван със с7-степенната трансмисия с двоен съединител.

По-малко се знае за CSL дори, но съобщенията показват, че колата ще се предлага в цял свят и ще се произвежда само една година.