Audi TT може да продължи като електромобил

TT

Само няколко дни след като главният изпълнителен директор на Audi заяви, че TT скоро може да бъде свалено от производство, техническият шеф на немския производител предполага, че има шанс компактният спортен автомобил да продължи живота си.

Говорейки пред Auto Express на годишната медийна конференция на VW Group, членът на борда за техническо развитие Ханс-Йоахим Ротенпилер каза, че настоява компанията да запази TT в семейството си.

„ТТ е емоционален за нас; провеждаме емоционални дискусии на ниво управителен съвет. Някои хора казват, че трябва да го спрем, но аз твърдя, че това е част от нашето ДНК. Ние се борим за него. Искаме го. Това е нашето ДНК и за това се борим. Ще убедя колегите си как може да бъде електрифициран“ – каза Ротенпилер.

TT

Според техническия шеф на компанията, Audi трябва да актуализира R8 и TT, за да ги подготви за епохата на електрическата мобилност. Нито едно от тези превозни средства не може да продължи да съществува в сегашната си форма и докато други в компанията изглеждат готови да оставят TT в миналото, Ротенпилер иска то да се задържи.

„Ние участваме в обсъждането, че тези модели, както и RS моделите ще се нуждаят от промяна към електрификация. Това обсъждаме за момента.“

Е-Tron GT е първата стъпка към модернизация и електрификация на гамата от спортни модели на марката. Audi все по-смело гледат в тази посока и скоро трябва да решат дали да избират между традиционните двигатели с вътрешно горене или да се насочат изцяло към електроенергията.