Audi S1 ще бъде мощно, с турбо и quattro

Audi S1

Audi A1 2019 ще се появи в края на следващата година, задвижвано от подобрена версия на 2.0-литровия 4-цилиндров TFSI двигател на VW Group.

Второто поколение на Audi S1 ще ​​се стреми да се превърне в най-мощния хечбек сред своите конкуренти, предлагайки около 250 к.с. от своя турбо 4-цилиндров двигател.

Мощността ще бъде изпратена към четирите колела чрез системата Quattro с халдекс диференциал, която ще позволи на модела 2019 Audi S1 ​​да надгради значително своя предшественик. Това означава по-добро време до 100 км/ч., което към момента е 5.9 секунди.

Новото Audi S1 ​​също ще се възползва от последната версия на платформата MQB A0, която е по-здрава от старата PQ25. В комбинация с адаптивно окачване, специфично за модела, новият модел ​​трябва да предложи истинско вълнуващо шофиране.

В края на краищата Audi A1 изглежда по-спортно от всякога, като компанията се стреми да се вдъхнови от своето рали наследствено. Моделът ще действа като проводник на тази философия и затова се очаква да получи повече Quattro характеристики, като голямо задно крило и може би дори бели джанти.

Все още не е ясно дали предстоящото Audi S1 ​​ще бъде предлагано с ръчна трансмисия, но като се има предвид, че „нормалното“ A1 40 TFSI с 2.0-литров двигател с мощност от 197 к.с. ще се предлага само с кутия с двоен съединител, шансовете са малки.