Първи официални снимки на Audi A1

A1

Audi не разкриваше много от А1 2019 г., но се появиха официални снимки в интернет на новото поколение, благодарение на белгийския сайт Autotijd.

Новото A1 има по-динамичен външен вид от настоящия модел, доближавайки се до Q2. Приликите са в по-драматичната предница с по-широка, шестоъгълна решетка и ъгловатите фарове. Относно задницата, трябва да се отбележи, че стоповете наподобяват повече на BMW, отколкото на Audi.

Двата модела от снимките са 35 TSI и 40 TSI S Line с очевидно по-агресивно оформени брони, заден дифузьор, калници, по-големи джанти и различна решетка. Останалите промени са огледалата, волана и седалките.

Таблото на А1 се отличава с много линии и ъгли с ясно изразени вентилационни отвори, характерни по-скоро за VW. Virtual Cockpit дисплеят на Audi е намерил мястото си в А1, както и новия сензорен MMI Touch сензорен дисплей, използван в последните A6, A7, A8 и Q8. Цветните акценти около вентилационните отвори предполагат, че най-малкият модел ще предлага много възможности за персонализиране.

Все още не са оповестени техническите подробности, но знаем, че новото A1 е изградено върху платформата MQB A0 на VW Group. Тя съчетава алуминий и горещ0 оформена стомана. Очаква се увеличаване на общата дължина, ширина и междуосие, което ще доведе до подобрено вътрешно пространство за пътниците отзад и капацитета на багажника.

При пускането на пазара опциите за двигател ще са сходни с братовчеда VW Polo. Те ще са вероятно 1.0-литров 3-цилиндрови двигател с мощност 116 к.с. и 114 к.с. и 1.5-литров 4-цилиндрови турбо бензин мощност 150 к.с. По-късно ще видим по-мощното S1 с 2.0-литров турбо двигател с 250 к.с. и Quattro за задвижване на всички колела. Остава да се види дали Audi ще се откаже от своите дизелови предложения за A1, поне на някои пазари.

След официалното представяне през следващите дни и световна премиера на автомобилното изложение в Париж през октомври, новото A1 ще започне да пристига в Европа преди края на годината.